Home


Rieten dak


Onderhoud


Advies


HandelAlberts & Alberts v.o.f.
Rietdekkers en Riethandel

Roy Hamer Zilvensebroekweg 118
7371 EG Loenen (GLD)
 
M 06-43029097
@ info@riet-rietdekker.nl


 

RIETHANDEL

Naast het aanbrengen en onderhouden van rieten daken, levert Alberts Riethandel ook riet en alle toebehoren voor een compleet rieten dak. Tevens kunt u bij ons terecht voor diverse natuurmatten, natuurlijke afscheidingen en overige natuurlijke producten.
 
Riet en benodigdheden
De levensduur van een rieten dak wordt bepaald door de gebruikte materialen en de kwaliteit van de rietdekker. De juiste materialen begint natuurlijk met de keuze van het riet. Ons riet wordt zorgvuldig geselecteerd uit de beste rietsoorten uit de riet exporterende landen. Dat kan Nederland zijn maar ook bijvoorbeeld Roemenië, Hongarije, Oekraïne en Turkije . Het riet word opgeslagen in ruime loodsen van waar uit het verder wordt verspreid richting de rietdekkersbedrijven.
 

 
Verder leveren wij overige benodigdheden voor een compleet rieten dak, zoals nokafwerkingen en dakramen.
 
Nokafwerking
Voor de nokafwerking kan onder andere gekozen worden voor keramische pannen en koperen nokvorsten. Wij leveren diverse keramische pannen, voornamelijk van het merk Makkum ; nokvorsten rood en gesmoord (blauw), geglazuurde nokvorsten (diverse kleuren) Oud Hollandse dakpannen. Koperen nokvorsten hebben als voordeel dat deze niet gevoelig zijn voor mosgroei en dat de klant geen last krijgt van slecht wordende cementvoegen. De koperen vorsten kunnen compleet worden geleverd met vlakke en ronde eindstukken.
 
Dakramen
Dakramen zijn er in verschillende vormen en afmetingen. Bij ons kunt u kiezen uit een ruim assortiment dakramen die uit voorraad geleverd kunnen worden. De ramen worden compleet gelakt, voorzien van hoog rendement glas, inclusief aluminium roeden tussen het glas, knelplanken en loodsponning geleverd (geheel gereed voor inbouw).
 
Neem voor het complete leveringsprogramma, vakkundig advies of een vrijblijvende offerte contact op met één van de verkopers van Alberts Riethandel.
 
Natuurlijke producten
In een natuurlijke omgeving, zoals uw tuin, erf, (wei)land, behoren ook natuurlijke producten. Alberts Riethandel levert diverse producten gemaakt van puur natuurlijke materialen zoals riet, wilgen, bamboe en heide. Deze materialen zijn verwerkt tot mooie en degelijke natuurproducten welke gebruikt kunnen worden voor afscheiding, bescherming of decor.
 
Een kleine greep uit ons assortiment :
 
Rietschermen / -matten :
Rietschermen / -matten van zoetwater riet bestaande uit enkel of meerdere stengels gebonden met perlondraad of dun gegalvaniseerd ijzerdraad. De dikte van de schermen / matten variëren van 8 mm tot 20 mm en zijn leverbaar in diverse hoogtes (vanaf 50 cm tot 200 cm) en lengtes (600 cm rol en 200 cm scherm).
 

Wilgenschermen / -matten:
Wilgenmatten zijn gemaakt van wilgenteen die per stengel zijn samengebonden met gegalvaniseerd ijzerdraad. De dikte van de matten variëren van 8 mm tot 12 mm en zijn leverbaar in diverse hoogtes (vanaf 50 cm tot 200 cm) en lengtes (200 cm tot 300 cm rol). Wilgenschermen zijn gemaakt van gevlochten wilgentakken / -tenen rondom een houten of ijzeren frame. De schermen zijn in diverse afmetingen te leveren (90 x 180, 120 x 180, 180 x 180).
 

Bamboeschermen / -matten:
Bamboematten zijn gemaakt van bamboe (hele of gespleten bamboestengel) die per stengel zijn samengebonden met gegalvaniseerd ijzerdraad. De dikte van de schermen / matten variëren van 8 mm tot 15 mm en zijn leverbaar in diverse hoogtes (vanaf 75 cm tot 200 cm) en lengtes (300 cm tot 500 cm rol). Bamboeschermen zijn gemaakt van stevig en robuuste bamboestengels. De dikte van de schermen bedraagt ca. 3 cm en zijn in diverse afmetingen te leveren (90 x 180,180 x 180).
 
Overige afscheidingen:
Ook voor het leveren van de onderstaande afscheidingen en overige natuurproducten kunt u bij ons terecht.
  • Kastanjehouten hekwerk
  • Matten gemaakt van jonge dopheide (dik 15 mm, 500 cm lang, 75-200 cm hoog)
  • Matten gemaakt van boomschors (300 cm lang, 100-200 cm hoog)

 
Neem voor nadere productinformatie, vakkundig advies of een vrijblijvende offerte contact op met één van de verkopers van Alberts Riethandel.